کتاب آموزش و پرورش ایران در روزگار قاجار اثر دکتر جمال سجادی

درویش نیوز، کیومرث درویش؛
دکتر سید جمال سجادی فرزند مرحوم سید عبدالوهاب سجادی که متولد ۲۷ اسفند ۱۳۰۵ خورشیدی در روستای _توسکا_که در کنار جاده رویان به کجور واقع است یکی از مفاخر شهرستان نوشهر است .زمانی که ایشان کودکی خردسال _نه ساله_ بودند پدر ایشان سید عبدالوهاب سجادی در بهار ۱۳۱۴ خوردشیدی در گذشت و ایشان در دامان مادرش خانم ربابه درویش که یکی از دختران مرحوم حبیب  الله خان درویش _متوفی به سال ۱۳۲۸شمسی  و زمانی هم نایب الحکومه محال کجور از محال سه گانه تنکابن بوده است_ پرورش یافت.
سید جمال سجادی با هوش ذاتی خود و در کمال مشقت و سختی ضمن مشغول بودن به کار تدریس موفق به اخذ دیپلم و سر انجام در سال ۱۳۳۸دوره تحصیلات دانشگاهی خودرا در دانشگاه تهران و در رشته ادبیات فارسی به اتمام میرساند .مدتی ریاست آموزش و پرورش نوشهر و پس از آن در قزوین مشغول کار تدریس بوده و در همین دوران با جدیت موفق به اخذ لیسانس روانشناسی در سال ۱۳۴۴از همان دانشگاه میگردد .ایشان از قزوین  به کرج منتقل شده و با توجه به سابقه کارش از بدو استخدام در آموزش و پرورش_۱۳۲۳_در سال ۱۳۵۵بازنشسته میگردد .
عشق به  آموختن  و آموزش سبب میشود که ایشان  پس از بازگشت به شهر ستان نوشهر هم مشغول تدریس,در دبیرستانهای ملی نوشهر و چالوس و از سال ۱۳۶۷نیز با دعوت دانشگاه آزاد اسلامی منطقه مشغول میگردد و ضمن اموزش خود نیز از سال ۱۳۶۹جهت ادامه تحصیل و اخذ دکترا در رشته فلسفه ی تعلیم و تربیت دانشگاه تهران مشغول میشود و درسال ۱۳۷۷موفق به دریافت دانشنامه دکترا در رشته یاد شده میشود.
کتاب آموزش و پرورش ایران در روزگار قاجار، پایان نامه دکتر سجادی میباشد که در سال ۱۳۹۱خورشیدی توسط انتشارات رسانش نوین در ۱۱۰۰نسخه به چاپ رسیده است .
این کتاب حاوی تاریخ تحول و جریان  های فکری و هسته های اولیه آموزش و پرورش,کشور به همراه بر,رسی اندیشه های مهدی قلی هدایت  مخبرالسطنه در زمینه تعلیم و تربیت است .
کتاب آموزش و پرورش ایران در روزگار قاجار نگرشی به آموزش و پرورش ایران پس از اسلام؛ جهان در عصر قاجار؛ ایران در روزگار قاجار؛ تحولات علمی و فرهنگی در عصر قاجار؛ آموزش و پرورش ایران در عصر قاجار؛ اندیشه گران سنتی و نو در آموزش و پرورش عصر قاجار؛ زندگی نامه، آثار و اندیشه های «مهدی قلی هدایت»؛ و آرای تربیتی و مشاغل آموزشی «مهدی قلی هدایت»، هشت فصل کتاب را تشکیل داده اند.

از این رو ابتدا زمینه های اجتماعی، فرهنگی و تربیتی آموزش و پرورش ایران در هنگام ظهور اسلام تا پایان پادشاهی ساسانیان و سپس سیر تحولات آن از آغاز پیدایش اسلام در طول قرون متمادی بررسی شده است. آن گاه اوضاع سیاسی، علمی و فنی جهان در عصر قاجار مطالعه و پس از نگاهی اجمالی به اوضاع ایران در عصر قاجار به منظور تبیین اندیشه گری‌های سنتی و نو در آموزش و پرورش، چند تن از نامداران این دو گرایش معرفی شده است. در پایان به بررسی زندگی نامه، آرا و اندیشه های فلسفی «مهدی قلی خان هدایت» (مخبرالسلطنه) پرداخته شده است.

این کتاب با پیش نوشته محمد داودی درزی کلایی از شاگردان دکتر جمال سجادی منتشر شده است.

همچنین بررسی کنید

بیش از ۲ میلیون بازدید از تارنمای درویش نیوز

با افتخار ۹ سال در کنار شما هستیم تارنمای درویش نیوز در حالی ۹ سال …

۲ دیدگاه

  1. با درود و سپاس به همه شما سروران ارجمند که در این سایت زحمات زیادی میکشید خواهشمند است در کیفیت تصاویر ممارست بیشتری مصروف دارید . با عرض ارادت شهرام درویش

  2. با سلام و احترام. دکتر شهین ایروانی هستم. همکلاس آقای دکتر سجادی در دانشگاه تهران.
    سال هاست که از همکلاس گرامی ام بی خبر هستم. و مشتاق آن که حال ایشان را که در همان زمان سنی بیشتر از پدر من داشتند، جویا شوم.
    ممنون می شوم اگر شماره تماسی از ایشان برای من ارسال فرمایید و یا ایشان زحمت بکشند و با شماره من تماس بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.